Ingredience (porce pro 5 osob):
- 1kg brambor
- 0,5 kg polohrubé mouky
- 1 vajíčko
- 250g bryndzy
- 250g anglické slaniny
- zakysaná smetana
- sůl
- 5 litrů vína :)

Nastrouhejte syrové oloupané brambory na jemném struhadle nebo je rozsekejte v mixéru. Přidejte mouku, vejce a promíchejte, až vznikne betonová hmota.
Ve velkém hrnci dejte vařit vodu se solí a těsto do ní dávkujte postupně po malých kouskách, hodně pomůže mít důmyslné zařízení zvané "haluškár".
Až se halušky uvaří, vyplavou na hladinu. Odeberte je, sceďte, opatrně promíchejte s bryndzou, posypte slaninou a podávejte s trochou kysané smetany.
Sůl je lepší dát do vody, ne do těsta, protože je těžké odhadnout slanost bryndzy.
0 Komentáře