Čokoládový cheescake

Jednoduchý a rychlý dezert, bez pečení, hotový za 20 minut...
 
Nákupní seznam:
  • čokoládové be-be sušenky
  • 125g másla
  • 250g tvaroh - polotučný nebo plnotučný
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 3 hořké čokolády á 100g (hlavně ne velikonoční vajíčka, zajíce a vánoční figurky!!!)
Cheescake má tři vrstvy.

1. Podklad
  • Sušenky rozdrtit válečkem na nudle a smíchat s rozpuštěným máslem
  • Napěchovat na dno zapékací misky nebo dortové formy
  • Dát vychladit do ledničky a mezitím připravit střední vrstvu
 
2. Náplň
  • Tvaroh smíchat s cca 150 ml smetany
  • Rozpustit 2 tabulky čokolády (200g) ve vodní lázni nebo v mikrovlnce
  • Mírně vychladnutou čokoládu přimíchat k tvarohu a vyšlehat do hladké směsi
  • Tuto směs rovnoměrně rozetřít na podklad cheescaku a dát zpět do lednice
 
3. Čokoládová poleva
  • 125ml smetany přivést k varu a rozpustit v ní jednu tabulku čokolády (100g)
  • Nechat trochu vychladnout a polevou přelít cheescake
  • Dát do lednice vychladnout
Výsledek je úžasný, lehký cheescake, bez cukru, jako výborná tečka za skvělou večeří ;-)

Okomentovat

1 Komentáře

Pája píše…
Bez cukru u čokolády mě pobavilo. Jenom pro zajímavost, žádná výčitka výživového fanatika. Máš hodně zajímavé stránky, ale ten cheesecake jsem prostě musela vidět, protože jsem o víkendu tvořila něco, se stejným názvem, ale jiným postupem.