Lemon Kadai Chicken | Citronové kuřecí curry

Jeden zajímavý recept na curry z indické oblasti Punjab. Citron dodá curry zajímavou svěží chuť.



Ingredience (4 porce)
600g gramů kuřecího masa (mohou být prsní řízky, celé paličky apod)
1 lžíce prolisovaného česneku
1 lžíce zázvorové pasty
1 plechovka krájených rajčat (nebo 2 větší čerstvá rajčata)
1 cibule
1 brambora
2-3 čerstvé chilli papričky
1 hrnek citronové šťávy
1/4 hrnku olivového oleje
1 lžíce římského kmínu
1 lžíce hnědého cukru
1 lžíce mletého koriandru
1 lžíce mletého chilli
1 lžíce kurkumy
1 lžíce garam masala
1 lžíce mletého černého pepře
1 lžíce soli
čerstvý koriandr




Postup
Do mixéru dejte olej, rajčata, bramboru, cibuli, čerstvé chilli a dobře rozmixujte.
Na rozpálené pánvi rozehřejte 2 lžice olivového oleje, přidejte kmín, česnek a zázvor a orestujte, aby se uvolnily vůně.
Pak přidejte omáčku a vařte cca 3-4 minuty.
Pak přidejte citronovou šťávu, všechny koření, cukr, dobře promíchejte a nechte pár minut provařit.
Nakonec přidejte kuřecí maso, snižte plamen a vařte cca 10-20 minut, dokud není kuřecí maso uvařené. Občas promíchejte.
Kdyby byla omáčka příliš hustá, přilejte vodu. Kdyby byla příliš řídká, vařte bez pokličky, aby se zredukovala.

Nakonec do curry vmíchejte nasekaný čerstvý koriandr.

Podávejte s rýží nebo chlebovou plackou.


Originální recept na čiken "kury" ;)


Okomentovat

0 Komentáře