
Nákupní seznam:
- 8 kousků kuřete, např stehna nebo špalíčky
- sůl, čerstvě namletý pepř
- 1 čajová lžička sladké papriky
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 nakrájené klobásky, může být chorizo nebo jakákoliv jiná kvalitní klobása
- 2 cibule, jemně nakrájené
- 2 červené papriky, nakrájené na proužky
- 2 zelené papriky, nakrájené na proužky
- 6 stroužků česneku, jemně nakrájeného
- 500 ml kuřecího vývaru (z kostky)
- nakrájená rajčata v konzervě, 400g
- 1 lžíce rajčatového pyré
- Připravte si kuřecí vývar
- Osolte a opepřete kuřecí kousky a obalte je v červené sladké paprice
- Rozpalte olej ve velkém hrnci a osmažte dokřupava chorizo
- Vyndejte chorizo z hrnce a po jednotlivých dávkách v hrnci osmahněte ze všech stran kuřecí kousky, 5 minut z každé strany, aby se maso zatáhlo a nepustilo šťávu
- Vyndejte kuře, vylejte přebytečný olej a dejte hrnec zpět na sporák
- Osmahněte v hrnci cibuli s trochou soli, cca 5 minut
Přidejte nakrájenou papriku a za občasného míchání vařte 10 minut, aby změkla
- Navrch na papriku dejte kuře, zalejte vývarem, nakrájenými rajčaty a rajčatovým pyré
- Vařte dalších 20-30 minut na malém plameni, občas promíchejte. Kdyby se omáčka moc odpařovala, snižte plamen nebo dolejte trochou vody
- Nakonec vložte zpět chorizo, aby se hezky prohřálo

0 Komentáře