Kuře s chorizem a paprikou

Další vynikající recept podle Billa Grangera. Jednoduché a výsledek je naprosto skvělý!



Nákupní seznam:
  • 8 kousků kuřete, např stehna nebo špalíčky
  • sůl, čerstvě namletý pepř
  • 1 čajová lžička sladké papriky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 nakrájené klobásky, může být chorizo nebo jakákoliv jiná kvalitní klobása
  • 2 cibule, jemně nakrájené
  • 2 červené papriky, nakrájené na proužky
  • 2 zelené papriky, nakrájené na proužky
  • 6 stroužků česneku, jemně nakrájeného
  • 500 ml kuřecího vývaru (z kostky)
  • nakrájená rajčata v konzervě, 400g
  • 1 lžíce rajčatového pyré
Postup:
  • Připravte si kuřecí vývar
  • Osolte a opepřete kuřecí kousky a obalte je v červené sladké paprice
  • Rozpalte olej ve velkém hrnci a osmažte dokřupava chorizo
  • Vyndejte chorizo z hrnce a po jednotlivých dávkách v hrnci osmahněte ze všech stran kuřecí kousky, 5 minut z každé strany, aby se maso zatáhlo a nepustilo šťávu
  • Vyndejte kuře, vylejte přebytečný olej a dejte hrnec zpět na sporák
  • Osmahněte v hrnci cibuli s trochou soli, cca 5 minut
  • Přidejte nakrájenou papriku a za občasného míchání vařte 10 minut, aby změkla
  • Navrch na papriku dejte kuře, zalejte vývarem, nakrájenými rajčaty a rajčatovým pyré
  • Vařte dalších 20-30 minut na malém plameni, občas promíchejte. Kdyby se omáčka moc odpařovala, snižte plamen nebo dolejte trochou vody
  • Nakonec vložte zpět chorizo, aby se hezky prohřálo
Výsledný produkt můžete ozdobit něčím zeleným, rozmarýnem, bazalkou, petrželí nebo koriandrem. Podávejte s libovolnou přílohou, kromě knedlíků :-).

Okomentovat

0 Komentáře