Broskvovo-malinový řez

Tento recept na broskvovo-malinový řez pochází opět z kuchyně Billa Grangera. Je jednoduchý a podle Billa se musíte opravdu hodně snažit, abyste ho zkazili. No, mně se to povedlo :-). Připadalo mi, že je v něm až moc cukru, proto jsem vám trochu upravil míry.
V amerických a australských receptech se hodně používá míra "hrnek" (cup). Po delším pátrání jsem zjistil, že se jedná o hrnek velikosti 250ml.

Nákupní seznam:
  • 3 broskve
  • košík malin
  • 1,5 hrnku hladké mouky
  • 3 kávové lžičky prášku do pečiva
  • 125g másla nakrájeného na kousky
  • 1 vejce
  • 3/4 hrnku mléka
  • 1 hrnek hnědého cukru a 1 hrnek bílého cukru
Máslo, mouku a 1,5 kávové lžičky prášku do pečiva promícháme, až vznikne hmota podobná drsné strouhance. Pokud je máslo kvalitní a studené, nenadělá takový nepořádek.

Pak přidejte cukr a pořádně promíchejte. Do formy na pečení dáme pečící papír a na dno namačkáme tenkou vrstvu z poloviny těsta. Vytvoříme tak pěkný podklad.
Pak pokryjeme spodní vrstvu broskvemi a malinami.

Teď už zbývá jen udělat směs ze zbytku těsta, rozšlehaného vejce a 3/4 hrnku mléka. Ještě přidáme 1,5 lžičky prášku do pečiva a vanilkový extract (1 lžičku). Nesnažte se jej nahradit vanilkovým cukrem, bylo by to pak přeslazené.
Vzniklou polevou přelijeme broskve. Všechny chutě se promísí.

Řez necháme hodinu péct na 180°C.



Místo broskví a malin můžete použít i jiné druhy ovoce, např. ostružiny, meruňky, švestky a další...

Okomentovat

0 Komentáře