Goan sausages



Dnes jsem si na oběd dal goan sausages. Je to místní specialita, jsou to malé pikantní klobásky ne delší než dva centimetry, které se připravují s nejrůznějším kořením, buď se vaří nebo smaží na pánvi. Tady je recpet, který jsem tu odkoukal:
Vemte nakrájené goanské párečky, pokud je nemáte k dispozici, což je velmi pravděpodobné, použijte nějaké kvalitní pikantní klobásky, třeba maďarské, ne takové ty světlé, ve kterých je pomleté celé prase i s chlívkem. Na pánvi rozpálit olej a osmahnout tenké proužky cibule a slaniny, přidat na tenké proužky nakrájené zelené chilli papričky, sůl, je možné podle chuti přidat i nějaké koření, možná trochu koriandru (čerstvého!) nebo hořčičných semínek, a pak ke všemu přidat nasekané klobásky.
Nakonec ozdobit syrovým zelím. Výsledkem je výborná chuť, v ideálním případě velmi pikantní :)
David určitě může přidat recept jak párečky uvařit s cibuli a bramborami, taky velmi dobré.

Okomentovat

1 Komentáře

Anonymní píše…
No, ty si teda zeres... tady zuri Mikulas a ty si nekde zasitej... :-)
Tak dobrou chut! RP