Černá rýže s krevetami

Lehké jídlo s krevetami a skvělou černou rýží. A určitě je i zdravé :-)



Porce pro 2 osoby

Ingredience
200g loupaných, syrových krevet
4 dl vody
0,5 dl vermutu nebo bílého suchého portského vína
0,5 dl rybího vývaru
2 petrželové natě
2 bobkové listy
2 lžíce jemně nasekané petrželky
2 jemně nasekané šalotky
6-7 kuliček černého pepře
200g černé rýže
2 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
2 lžíce nastrouhaného parmezánu
1 stroužek česneku
sůl, pepř

Postup
2 nasekané šalotky, petrželové natě, bobkové listy a kuličky černého pepře dejte do osolené vody, vermutu, 0,5 dl vína a rybího vývaru.
Přiveďte k varu a nechte 25 minut vařit.
Přidejte krevety a povařte 3-5 minut.
Vývar zceďte a krevety dejte stranou.
Na olivovém oleji osmahněte zbylou šalotku, přidejte rýži, smažte a podlejte zbylým vínem.
Po odpaření vína přidejte zcezený vývar a vařte, dokud není rýže uvařená al-dente, cca 20 minut. Prvních 15 minut mějte hrnec přikrytý pokličkou.
Vypněte sporák, přidejte petrželku, krevety, parmezán, máslo a rrozdrcený stroužek česneku. promíchejte a nechte 3 minuty odpočinout.

Okomentovat

0 Komentáře