Bún Thịt Nướng (Vietnamské grilované vepřové s rýžovými nudlemi)

Bún Thịt Nướng je vietnamské grilované vepřové maso se zeleninou, bylinkami, nuoc cham (ochucená rybí omáčka) a rýžovými nudlemi.




Porce pro 4 osoby

Thit Nuong (marinované vepřové maso):
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce rybí omáčky
1 lžíce medu
1 lžíce hnědého cukru
3 lžíce nasekané šalotky
3 lžíce jemně nasekané citronové trávy
3 lžíce jemně nasekaného koriandru
2 lžíce nasekaného česneku
2 jemně nasekané jarní cibulky
1 lžička čerstvě mletého černého pepře
1 kg vepřové plece, nakrájené na tenké plátky, cca 3mm

Nakládaná mrkev a okurka:
2 středně velké mrkve, oloupané a nakrájené na tenké nudličky
1 velká okurka, oloupaná a nakrájená na tenké nudličky
1/2 hrnku rýžového octa
1 lžička cukru

Nuoc Cham (ochucená rybí omáčka):
1/2 hrnku rybí omáčky
1/2 hrnku vody
1/3 hrnku cukru
1/4 hrnku citronové nebo limetkové šťávy
2 stroužky česneku
1-2 červené chilli, najemno nasekané

Mo Hanh (olej ochucený jarní cibulkou):
1/4 hrnku řepkového oleje
1/2 hrnku nasekané jarní cibulky

Na kompletaci:
225g tenkých rýžových nudlí
2 hrnky ledového salátu, najemno nakrájeného
1,5 hrnku fazolových nebo mungo klíčků
1 hrnku čerstvého koriandru
1/2 hrnku opražených arašídů, nadrcených


Vepřová marináda: 
Smíchejte dohromady všechny ingredience a namarinujte v nich maso, nejméně hodinu, ideálně přes noc.

Mrkev a okurka: 
Nakrájenou okurku a mrkev smíchejte v misce spolu s rýžovým octem a cukrem.

Nouc Cham:
Ve střední misce smíchejte rybí omáčku, vodu, cukr a ocet a rozmíchejte, aby se cukr rozpustil. Přidejte česnek a chilli.

Jarní cibulka: 
V malé pánvi rozpalte olej a zlehka orestujte jarní cibulku. Nesmí se připálit.

Maso:
Na rozpálené pánvi orestujte namarinované maso. Stačí jen pár minut z každé strany. Dělejte to ve více várkách, maso určitě pustí vodu, a nechceme, aby se v ní uvařilo.

Servírování:
Do misky dejte rýžové nudle. Na ně položte ledový salát, koriandr a klíčky, pak nakládanou mrkev a okurku, nakonec grilované maso.
Maso potřete olejem s jarní cibulkou, posypte arašídy a servírujte s omáčkou nuoc cham.

Okomentovat

0 Komentáře