Ingredience:
- 200g sýru paneer nakrájeného na kostky
- 1/4 hrnku kešu oříšků
- 2 lžíce sezamových semínek
- 4 středně velká rajčata nakrájená na malé kousky (cca 2 hrnky)
- 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
- 1 zelené chilli, nasekané
- 2 lžíce másla
- 1 lžička semínek římského kmínu
- 1/8 lžičky asafetidy (čertovo lejno)
- 2 lžičky mletého koriandru
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 2 lžíce smetany ke šlehání
- 1/2 lžičky garam masala
- 1/4 hrnku nasekaného čerstvého koriandru
Postup:
- V mlýnku rozemelte kešu a sezamová semínka a dejte stranou.
- Rozmixujte rajčata, zázvor a zelené chilli a dejte stranou.
- Paneer vložte na několik minut do cca 2 hrnků horké vody. Změkne a bude mít lepší strukturu.
- V pánvi rozehřejte máslo, přidejte kmín a asafoetidu. Když začnou semínka prskat, přidejte rozemletý sezam s kešu a asi minutu nechte opražit. Pak přidejte rajčatové pyré a dobře promíchejte.
- Přidejte zbývající koření (koriandr, kurkumu, sůl, cukr) a dobře promíchejte. Vařte asi 4 minuty, až se rajčata trochu zredukují.
- Přidejte smetanu a vařte 2 minuty. Pokud vám přijde omáčka moc hustá, přidejte vodu. Zakryjte a vařte 2-3 minuty.
- Do omáčky přidejte paneer a nechte prohřát.
- Nakonec vmíchejte garam masala a koriandr.
0 Komentáře