Paneer Makhani

Tento delikátní recept je tradiční z oblasti Punjab. Sýr paneer s omáčkou z kešu oříšků, sezamových semínek a koření.



Ingredience:

  • 200g sýru paneer nakrájeného na kostky
  • 1/4 hrnku kešu oříšků
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • 4 středně velká rajčata nakrájená na malé kousky (cca 2 hrnky)
  • 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 1 zelené chilli, nasekané
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžička semínek římského kmínu
  • 1/8 lžičky asafetidy (čertovo lejno)
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžíce smetany ke šlehání
  • 1/2 lžičky garam masala
  • 1/4 hrnku nasekaného čerstvého koriandru 


Postup:

  1. V mlýnku rozemelte kešu a sezamová semínka a dejte stranou.
  2. Rozmixujte rajčata, zázvor a zelené chilli a dejte stranou.
  3. Paneer vložte na několik minut do cca 2 hrnků horké vody. Změkne a bude mít lepší strukturu.
  4. V pánvi rozehřejte máslo, přidejte kmín a asafoetidu. Když začnou semínka prskat, přidejte rozemletý sezam s kešu a asi minutu nechte opražit. Pak přidejte rajčatové pyré a dobře promíchejte.
  5. Přidejte zbývající koření (koriandr, kurkumu, sůl, cukr) a dobře promíchejte. Vařte asi 4 minuty, až se rajčata trochu zredukují.
  6. Přidejte smetanu a vařte 2 minuty. Pokud vám přijde omáčka moc hustá, přidejte vodu. Zakryjte a vařte 2-3 minuty.
  7. Do omáčky přidejte paneer a nechte prohřát.
  8. Nakonec vmíchejte garam masala a koriandr.

Okomentovat

0 Komentáře