Tahini je sezamová pasta, o které jsem si dlouho myslel, že se hodí pouze do sladkého. Ale v kombinaci s chřestem je vynikající. Jídlo je hotové za půl hodiny.
Ingredience (4 osoby):
1 kg chřestu, nakrájený na 5cm kousky
3 lžíce olivového oleje
1,5 lžičky soli
1/2 lžičky černého pepře
4 Vykostěné kuřecí prsa bez kůže
1/3 hrnku dobře promíchané pasty tahini (sezamová pasta)
1/3 hrnku vody
3 lžíce čerstvé citronové šťávy
1 čajová lžička cukru
2 stroužky česneku, prolisované
Postup
Předehřejte troubu na 200°C.
Chřest osolte, opepřete a zakapejte olivovým olejem, a dejte na plech do spodní části trouby. Občas ho promíchejte, aby se opekl rovnoměrně.
Osušte kuřecí prsa, osolte, opepřete. Na pánvi rozpalte olej a kuře z obou stran osmažte, cca 6 minut. Pak pánev dejte do trouby a nechte dopéct cca 15 minut.
Mezitím si připravte tahini omáčku. Smíchejte tahini pastu, vodu, citronovou šťávu,. cukr, česnek a špetku soli a rozmixujte na hladkou omáčku, třeba tyčovým mixérem.
Jako příloha se dobře hodí kuskus.
0 Komentáře