Použijte rozhodně plechovku, někteří lidé to zkusili s lahví, a ta jim během pečení explodovala :)
Ingredience:
- plechovka piva
- celé kuře
- libovolná oblíbená kořenící směs
- 1 celý citrón
- olivový olej
Postup:
Kuře opláchněte, potřete citronovou šťávou, namažte slušnou dávkou olivového oleje a posypejte kořením. Nechte 2 hodiny marinovat.
Otevřete si pivo, a napijte se. Pivo se během pečení celé neodpaří, tak by byla škoda s ním plýtvat...
Trochu koření nasypejte i do piva. Toto provádějte raději ve dřezu, může se stát, že pivo vypění. Kuře "nasaďte" na plechovku s pivem. Přemýšlel jsem, jak to napsat slušně... :)
Připravte si gril. Doprostřed roštu dejte misku na odkapávání a rozpálené uhlíky nasypejte do stran. Kuře položte na misku, zkontrolujte, že je stabilní a nemůže se převrhnout, a zavřete poklop. Všechny průduchy nechte otevřené. Maso se bude dělat 2 hodiny.
Čas od času zkontrolujte, jestli brikety pořád jedou, je možné, že budete muset po čase dosypat další.
Takto vypadá příprava:
Jelikož nemám z těch největších grilů, musel jsem misku s kuřetem položit na spodní rošt. Na horní by se kuře na výšku nevešlo. Na výsledek to ale nemělo žádný vliv.
0 Komentáře