Vepřová krkovice v americkém BBQ stylu

Vynikající recept od Jamieho Olivera. Typická "jižanská" kuchyně. Možná vás zarazí, že marináda obsahuje kečup, ale jak jinak definovat americkou kuchyni, že :-) Nejdřív jsem k tomu měl nedůvěru, ale musím říct, že výsledek byl vynikající. Marinádu je možné použít na jakékoliv vepřové maso.



Ingredience (4 osoby)
Na marinádu
½ lžičky římského kmínu
1 čajová lžička fenyklových semínek
2 hřebíčky
1 vrchovatá lžíce sladké uzené papriky
kůra a šťáva z 1 pomeranče (BIO)
1 malý svazek čerstvého tymiánu, otrhané a jemně nasekané lístky
4 stroužky česneku, prolisované
150 ml kečupu
6 lžic balzamikového octa

Na maso
4 vepřové steaky (krkovice, kýta)
mořská sůl
čerstvě mletý černý pepř
1 hrst čerstvého koriandru (volitelně)
šťáva z 1 citronu (volitelně)

Postup
V hmoždíři rozdrťte kmín, fenyklové semínka a hřebíček. Poté smíchejte s paprikou, pomerančovou šťávou a kůrou, tymiánem, česnekem, kečupem a balzamikovým octem.
Vepřové steaky osolte, opepřete a naložte do marinády. Nejlépe přes noc.
Steaky na grilu po každém otočení natřete zbytkem marinády, aby se vytvořila černá glazura. Nakonec nechte maso pár minut odležet.
Můžete je pak posypat koriandrem a zakapat citronovou šťávou.

Okomentovat

0 Komentáře