Jako příloha se výborně hodí gratinované brambory.
Ingredience (2 osoby):
- 2 filety z kapra, zbavené kostí a kůže
- Citrón, sůl, pepř
- 2 cibule, popř. volitelně navíc jarní cibulka
- Hrudka másla
- Olej
- 2 stroužky česneku
- Bylinky, jako např. petržel, bazalka apod.
Postup:
Filety osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme půl hodiny odležet. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky.
Na rozpáleném oleji orestujeme filety (pár minut z každé strany), přidáme k nim do pánve česnek a cibuli.
Když je kapr hotový, vytáhneme ho a necháme stranou. Do pánve přidáme hrudku másla, bylinky a ještě chvíli restujeme, až je cibule měkká.
A to je vše, říkal jsem, že to je jednoduché :)
0 Komentáře