Já vím, trochu krkolomný název... Ale tímto receptem se zase na chvilku vracíme zpět do Evropy. Není zde ani špetka chilli! :-) Recept je inspirován Gordonem Ramsaym.
Ingredience (4 osoby):
- 4 velké brambory, nakrájené na tlusté kolečka
- 4 lžíce olivového oleje
- 4 filety tmavé tresky, ideálně s kůží
- 100g hnědé čočky
- 1 mrkev, nakrájená na malé kostičky
- 1/2 cibule
- 1 šalotka, nakrájená najemno
- hrnek celeru, nakrájeného na malé kostičky
- hrudka másla
- 1 lžíce kapar, osušených
- 2 lžíce vinegretové zálivky smíchané s 1 lžící dijonské hořčice
- 1 lžíce nasekané pažitky
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
Postup:
1. Uvařte brambory ve slané vodě. Osušte, zakapejte olejem, osolte, opepřete a dejte stranou.
2. Pokud máte filet s kůží, dobře je ze strany kůže osolte a nechte 30 minut odležet.
3. Do rendlíku dejte vařit vodu, a povařte v ní cibuli, celer, mrkev a čočku.
4. Rozehřejte 1 lžíci oleje, přidejte hrudku másla a osmažte na něm šalotku. Pak ji odstraňte a osmažte brambory dozlatova z obou stran. Poté je vyjměte a smíchejte s kapary a šalotkou.
5. Otřete pánev papírovým ubrouskem, přidejte olej a osmažte rybu. Když máte filet s kůží, 90% času ji smažte na straně kůže. Když ji máte bez kůže, smažte ji dozlatova minutu až dvě z každé strany a pak ji dejte na 5 minut dojít do rozpálené trouby. Jedině tak se nevysuší.
6. Rozehřejte čočku, a vmíchejte do ní vinegret a pažitku.
0 Komentáře