Ingredience:
- 1 lžíce arašídového oleje
- 1 červená cibule, jemně nakrájená
- 2 stroužky česneku, jemně nakrájené
- 2 lžičky zázvoru, nakrájeného na tenké nudličky
- 60g (1/3 hrnku) hnědého cukru
- 80ml (1/3 hrnku) vody
- 2 lžičky tamarindového pyré nebo pastsy
- 1 lžička rybí omáčky
- 500g lososa bez kůže, nakrájeného na kostky
- jemně nakrájené šalotky, na dozdobení
- Rýže jako příloha
Postup:
Na wok pánvi rozehřejte olej na středním plameni. Osmahněte cibulku, česnek a zázvor, cca. 2 minuty.
Přidejte cukr a vodu, nechte cukr rozpustit, asi 1 minutu.
Zvyšte plamen na maximum a vařte tak dlouho, až směs zhoustne a zkaramelizuje.
Vmíchejte tamarind a rybí omáčku.
Přidejte lososa a vařte 3-5 minut, občas promíchejte, aby se losos obalil v karamelu.
Servírujte s rýží a ozdobte šalotkou.
0 Komentáře