Losos s karamelem a tamarindem (Ca Kho To)

Tento vietnamský recept kombinuje sladkou chuť karamelu s kyselou chutí tamarindu. Je to hotové za pár minut.



Ingredience:

  • 1 lžíce arašídového oleje
  • 1 červená cibule, jemně nakrájená
  • 2 stroužky česneku, jemně nakrájené
  • 2 lžičky zázvoru, nakrájeného na tenké nudličky
  • 60g (1/3 hrnku) hnědého cukru
  • 80ml (1/3 hrnku) vody
  • 2 lžičky tamarindového pyré nebo pastsy
  • 1 lžička rybí omáčky
  • 500g lososa bez kůže, nakrájeného na kostky
  • jemně nakrájené šalotky, na dozdobení
  • Rýže jako příloha


Postup:
Na wok pánvi rozehřejte olej na středním plameni. Osmahněte cibulku, česnek a zázvor, cca. 2 minuty.
Přidejte cukr a vodu, nechte cukr rozpustit, asi 1 minutu.
Zvyšte plamen na maximum a vařte tak dlouho, až směs zhoustne a zkaramelizuje.
Vmíchejte tamarind a rybí omáčku.
Přidejte lososa a vařte 3-5 minut, občas promíchejte, aby se losos obalil v karamelu.

Servírujte s rýží a ozdobte šalotkou.


Okomentovat

0 Komentáře