Ingredience (3-4 osoby):
- 1 kg kuřecích kousků s kostí (stehna, špalíčky, křidélka)
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 6 bobkových listů
- 2 větvičky rozmarýnu
- 3 stroužky česneku, jeden drcený, dva nakrájené na tenké plátky
- 1/2 lahve červeného chianti
- hladká mouka
- extra virgin olivový olej
- 6 filet z ančoviček (občas k dostání pod názvem sardelky)
- hrst vypeckovaných černých oliv
- jedna nebo dvě plechovky krájených rajčat
Postup:
- Kuřecí kousky osolte, opepřete a dejte do misky, přidejte bobkový list, rozmarýn a drcený česnek. Zalejte červeným vínem a nechte marinovat, nejméně hodinu, ideálně přes noc
- Rozpalte troubu na 180°C. Vytáhněte kuřecí z marinády a osušte v papírových utěrkách. Poprašte moukou
- Na pánvi rozpalte olivový olej a kuře na něm zrpudka osmahněte, aby získalo krásnou zlatavou barvu
- Kuře si dejte stranou. Na pánev přidejte trochu oleje a přidejte česnek nakrájený na plátky. Potom přidejte ančovičky, olivy a krájená rajčata. Nechte trochu prohřát
- Nakonec přidejte kuřecí kousky a zbytek marinády. Přiveďte k varu
- Přikryjte pánev pokličkou nebo si vytvořte pokličku z dvou vrstev alobalu a dejte do trouby na hodinu a půl
- Nakonec můžete z povrchu omáčky odstranit přebytečný olej, zamíchejte, odstraňte větvičky tymiánu a bobkové listy a podávejte
0 Komentáře