Ingredience na steaky (2 osoby):
- 2 steaky, cca 2 cm tlusté
- 1 stroužek česneku, nadrcený
- 5 lžíc olivového oleje
- mořská sůl a čerstvě namletý pepř
Ingredience na karamelizovanou cibulku:
- 6 středně velkých červených cibulí, nakrájené na 0,5cm tlusté půlměsíčky
- 1 lžíce hnědého cukru
- 3 lžíce balzamikového octa
Příprava:
- Steaky potřete česnekovou pastou a 2 lžícemi olivového oleje, bohatě osolte a opepřete. Nezapomeňte, že 30% koření se během smažení ztratí. Nechte 10-15 minut marinovat
- Na velké pánvi na středně velkém ohni rozpalte 2 lžíce oleje, přidejte cibulku a za občasného míchání ji nechte změknout, cca 7 minut
- Přidejte cukr, ocet a 2 lžíce vody a nechte dalších 3-5 minut redukovat. Nakonec dochuťte trochou soli a pepře
- Osmažte steaky - pro medium rare přibližně 3 minuty z každé strany
- Poslední krok je velmi důležitý - dejte steaky do nějaké nádoby a přikryjte, nechte 8 minut odpočinout. Během této doby dojde k přenosu tepla do středu masa a nebude uvnitř úplně syrové
0 Komentáře