Ingredience:
- 500g rajčat
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 velká cibule nakrájená na jemno
- 2,5cm zázvoru, oloupaného a nastrouhaného
- 2 velké stroužky nastrouhaného česneku
- mořská sůl a čerstvě namletý pepř
- 2 červené čili papričky, nasekané, odstraněné semínka
- 2 bobkové listy
- 1 lžička drceného římského kmínu
- 1 lžička kurkumy
- 100g tomatového protlaku
- 400ml kokosového mléka
- špetka cukru
- 1 lžička celých semínek římského kmínu
- 2 lžíce pražených kokosových vloček
Postup:
- Oloupat rajčata. Ponořte rajčata na 3 minuty do vařící vody. Pak je přesuňte do misky se studenou vodou a nechte vychladit. Slupka pak půjde dolů jako po másle. Nakrájejte rajčata na větší kousky.
- Na střední pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte cibuli, česnek a zázvor, až cibule zesklovatí.
- Přidejte špetku soli a čerstvě namletý pepř, čili papričky, bobkový list, kurkumu a kmín a vařte další 3 minuty.
- Do pánve dejte rajčata a dobře promíchejte.
- Nakonec přidejte kokosové mléko a stejné množství vody
- Nechte pobublávat 15-20 minut
- Abyste dosáhli hladkou konzistenci, odeberte bobkový list a rozmixujte ještě horkou polévku v mixéru
- Hotovou polévku můžete dozdobit lístky koriandru nebo bazalky a plátky praženého kokosu.
1 Komentáře