Ingredience (2 osoby):
- Filet z bílé ryby s kůží, 2 x 200g
- 2 červené a 2 žluté papriky
- 4 ks šalotky
- 4 hvězdice badyánu
- 250ml alkoholického cideru
- 1dcl bílého vinného octa
- bazalka
- olivový olej
- tymián
- mořská sůl
Postup:
- Rozpalte olej na pánvi a osmahněte šalotku
- Přidejte červenou a žlutou papriku a badyán
- Osolte a přidejte bazalku
- Po chvilce nalejte do pánve vinný ocet a nechte trochu vyvařit
- Do pánve nalejte cider
- Zredukujte
- Do pánve přidejte 200ml studené vody
- Nechte vodu téměř vyvařit
- Vytáhněte badyán. Směs přeneste do mixéru a rozmixujte. Čím méně vody vám zůstane na pánvi, tím bude omáčka hustější.
- Nařízněte filet na straně kůže a vetřete do ní sůl a lístky tymiánu. Tymián filety krásně provoní.
- Na rozpálené pánvi osmažte filet, nejdříve ze strany kůže. 90% času se filet smaží z této strany
Tipy:
Výběr červené a žluté papriky je důležitý, aby vznikla krásná oranžová barva omáčky.
Cider dostanete např. v prodejnách Marks and Spencer.
Zde je video s originálním receptem:
0 Komentáře