Candát se sladko-kyselou paprikovou omáčkou

Další recept z pořadu Gordona Ramsayho The F-Word. Ten byl původně s mořským vlkem, ale můžete použít filet z jakékoliv bílé ryby. Omáčka je relativně jemná, a proto nepřebije jemnou chuť ryby. Cílem pořadu F-Word je dokázat, že ani tyto na první pohled sofistikované recepty zvládne opravdu každý bez většího úsilí, a nemusí přitom být profesionální kuchař. Já jsem toho důkazem :). Kombinace badyánu a cideru dodá omáčce jemný sladkokyselý říz.


Ingredience (2 osoby):

  • Filet z bílé ryby s kůží, 2 x 200g
  • 2 červené a 2 žluté papriky
  • 4 ks šalotky
  • 4 hvězdice badyánu
  • 250ml alkoholického cideru
  • 1dcl bílého vinného octa
  • bazalka
  • olivový olej
  • tymián
  • mořská sůl

Postup:
  • Rozpalte olej na pánvi a osmahněte šalotku
  • Přidejte červenou a žlutou papriku a badyán
  • Osolte a přidejte bazalku
  • Po chvilce nalejte do pánve vinný ocet a nechte trochu vyvařit
  • Do pánve nalejte cider
  • Zredukujte
  • Do pánve přidejte 200ml studené vody
  • Nechte vodu téměř vyvařit
  • Vytáhněte badyán. Směs přeneste do mixéru a rozmixujte. Čím méně vody vám zůstane na pánvi, tím bude omáčka hustější.
  • Nařízněte filet na straně kůže a vetřete do ní sůl a lístky tymiánu. Tymián filety krásně provoní.
  • Na rozpálené pánvi osmažte filet, nejdříve ze strany kůže. 90% času se filet smaží z této strany
Tipy:
Výběr červené a žluté papriky je důležitý, aby vznikla krásná oranžová barva omáčky.
Cider dostanete např. v prodejnách Marks and Spencer.

Zde je video s originálním receptem:



Okomentovat

0 Komentáře