Ingredience (porce pro 4 osoby)
- 4 kuřecí stehenní řízky. Měly by být dostatečně velké a nepotrhané
- 2 kvalitní klobásky
- Anglická slanina, 300g nakrájená na plátky
- 200g pistácií, vyloupaných
- čerstvý tymián
- hrst plocholisté petržele
- olivový olej, sůl, pepř
- alobal
- Vinný ocet
- Kuřecí vývar
- Hnědý cukr
- Polosuché sherry
Postup
Kuřecí roláda
- Náplň: smíchejte v míse maso z klobásek (bez kůže), pistácie, tymián a petržel. Důkladně promíchejte. Dochuťte solí a pepřem
- Položte náplň doprostřed kuřecího řízku a zarolujte
- Na alobal šprýcněte olivový olej, osolte, opepřete a položte na něj slaninu tak aby se jednotlivé proužky překrývaly a na ni kuřecí rolku
- Chyťte alobal a celé to zarolujte a dobře utěsněte po stranách, aby se to při vaření nerozpadlo
- Do velkého hrnce s vroucí vodou vložte kuře a nechte vařit, 40 minut
- Přemístěte kuře do ledničky a nechte vychladnout, 25 minut
- Odstraňte alobal. Rozpalte olivový olej na pánvi. Osolte a opepřete roládu
- Roládu ze všech stran na oleji plynule osmažte, až bude mít krásnou barvu a bude křupavá
- Odstraňte rolády z pánve a na zbytku oleje a vypečené šťávy připravte omáčku
- Přilejte vinný ocet a nechte trochu vyvařit
- Přidejte několik lžic cukru a polosuché sherry
- Přidejte kuřecí vývar
- Zredukujte omáčku do husté konzistence
0 Komentáře