Ingredience (porce pro 2 osoby):
- 2 x 225g filety z lososa s kůží, na straně kůže naříznuté do hloubky 1/2 cm
- 2 středně velké červené řepy
- hrst čerstvé majoránky
- olivový olej extra virgin
- balzamikový ocet
- 2 lžíce zakysané smetany
- 2 lžíce jemně nastrouhaného křenu
- šťáva z 1 citronu
- hrst rukoly nebo řeřichy
- sůl a čerstvě namletý pepř
- Pokud máte čerstvou řepu, dejte ji na hodinu vařit do osolené vody, až změkne. Vaří se vcelku, neloupaná. Potom řepu vychlaďte, oloupejte a nakrájejte na tenké plátky
- Filet z lososa potřete olejem a položte na středně rozpálenou pánev, nejdříve kůží dolů. Smažte několik minut z obou stran, aby byl uvnitř růžový
- Mezitím smíchejte plátky červené řepy, majoránku, olivový olej, balzamikový ocet, sůl a pepř
- Do zakysané smetany přimíchejte křen, citronovou šťávu, trochu soli a pepře
- Řepu a lososa položte na talíř, doplňte rukolou a zalijte křenem se smetanou
0 Komentáře