Bruschetta al pomodoro

Bruschetta je vydatný předkrm ze střední Itálie, který se datuje až do 15. století. Je to opečený bílý chleba, potřený česnekem a extra panenským olivovým olejem. Na něj se může dát červená paprika, rajčata, zelenina, fazole, sýr nebo různé pesta. Nejoblíbenější kombinace jsou rajčata a čerstvá bazalka nebo mozarella.



Ingredience:
  • bílý chleba
  • rajčata
  • bazalka
  • extra panenský olivový olej
  • česnek
  • sůl, pepř
Postup je velice jednoduchý. Potřete chelba olivovým olejem a dejte opéct do trouby. Pak jej potřete česnekem, podle chuti osolte a opepřete. Rajčata nakrájejte na malé kousky a spolu s nasekanou bazalkou je naložte na toasty. Rajčata můžete také spařit a oloupat. Doporučuji z nich vydlabat vnitřky, protože pak dělají na toastu nepěkné bláto :-)

Okomentovat

0 Komentáře