Kuře s hořčicí a kukuřičnou krustou

Recept na jednoduchou a výbornou večeři z kuchyně Billa Grangera. Nejedná se o klasický trojobal, použije se hořčice, vajíčko a kukuřičná strouhanka.  Jako přílohu můžete servírovat vařené brambory nebo třeba salát s rajčaty, jarní cibulkou a petrželí.

Kuře (porce pro 4 osoby)
  • 8 kuřecích stehenních řízků nebo stehen s kostí (např. špalíčky), je možné použít i prsní řízky, ale bude to trochu sušší
  • 3 polévkové lžíce dijonské hořčice
  • 2 rozšlehaná vejce
  • 2 hrnky kukuřičné strouhanky
  • 1 polévková lžíce nasekané ploché (italské) petržele
  • špetka chilli vloček nebo prášku
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • 25g másla
Kukuřičnou strouhanku jsem sehnal v Globusu, kdybyste na ni nenarazili, můžete koupit kukuřičné vločky a rozdrtit je na malé drobky.
Smíchejte kukuřičnou strouhanku, petržel, chilli, sůl a pepř.
Rozpalte troubu na 180°C. Potřete kuřecí kousky hořčicí, namočte do rozšlehaných vajíček a stejnou stranou položte do strouhanky. Narozdíl od klasických řízků se obaluje pouze jedna strana!
Potřete pekáč jemnou vrstvou olivového oleje a položte na něj kuřecí kousky. Pečte cca 35 minut, až krusta zezlátne.


Salát
  • 4 rajčata nakrájená na menší kousky (šestnáctiny)
  • Několik jarních cibulek
  • Hrst ploché petržele
  • Hrst řeřichy
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy
Smíchejte v misce všechny ingredience a promíchejte.

Okomentovat

0 Komentáře