Recept na jednoduchou a výbornou večeři z kuchyně Billa Grangera. Nejedná se o klasický trojobal, použije se hořčice, vajíčko a kukuřičná strouhanka. Jako přílohu můžete servírovat vařené brambory nebo třeba salát s rajčaty, jarní cibulkou a petrželí.
Kuře (porce pro 4 osoby)
- 8 kuřecích stehenních řízků nebo stehen s kostí (např. špalíčky), je možné použít i prsní řízky, ale bude to trochu sušší
- 3 polévkové lžíce dijonské hořčice
- 2 rozšlehaná vejce
- 2 hrnky kukuřičné strouhanky
- 1 polévková lžíce nasekané ploché (italské) petržele
- špetka chilli vloček nebo prášku
- olivový olej
- sůl, pepř
- 25g másla
Kukuřičnou strouhanku jsem sehnal v Globusu, kdybyste na ni nenarazili, můžete koupit kukuřičné vločky a rozdrtit je na malé drobky.
Smíchejte kukuřičnou strouhanku, petržel, chilli, sůl a pepř.
Rozpalte troubu na 180°C. Potřete kuřecí kousky hořčicí, namočte do rozšlehaných vajíček a stejnou stranou položte do strouhanky. Narozdíl od klasických řízků se obaluje pouze jedna strana!
Potřete pekáč jemnou vrstvou olivového oleje a položte na něj kuřecí kousky. Pečte cca 35 minut, až krusta zezlátne.
Salát
- 4 rajčata nakrájená na menší kousky (šestnáctiny)
- Několik jarních cibulek
- Hrst ploché petržele
- Hrst řeřichy
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 polévková lžíce citronové šťávy
0 Komentáře