Koláč z listového těsta s kozím sýrem a marinovanou cuketou

Tento koláč je dobrý na lehkou letní večeři. K cuketě je možné přidat i dýni.


Ingredience:

1 rozválené listové těsto
1 vejce, rozšlehané
1 polévková lžíce jemně nakrájené šalotky
1 polévková lžíce citronové kůry, plus 1,5 lžíce citronové šťávy
1,5 lžíce olivového oleje
sůl a čerstvě mletý černý pepř
250g cukety, nakrájené na velmi tenké plátky
120g ricotty
85g kozího sýra
2 lžíce tymiánových lístků

 

Postup:

Cuketu nakrájejte škrabkou na zeleninu na tenké dlouhé plátky. V misce rozšlehejte šalotku, citronovou šťávu a olej. Dochuťte solí a pepřem. Přidejte nakrájené cukety a promíchejte. Nechte marinovat do změknutí, cca 20 minut. 

Předehřejte troubu na 230°C. Rozložte listové těsto na pečící papír a položte na plech. Tupou stranou nože udělejte kolem okrajů rýhu (cca 2 cm od okraje) a okraje potřete rozšlehaným vejcem. Vidličkou propíchejte celou vnitřní plochu těsta. To zabrání tomu, aby se těsto během pečení nafukovalo.

Vložte do trouby a pečte cca 12 až 15 minut do zlatova. Vyndejte z trouby a nechte úplně vychladnout.

Smíchejte ricottu, kozí sýr a citronovou kůru. Dochuťte solí a pepřem. Rozetřete na listové těsto, na to pak přidejte marinovanou cuketu. Posypte čerstvými lístky tymiánu.

 

Okomentovat

0 Komentáře