Fettuccine s chřestem a houbami shiitake

Je tady sezóna chřestu, a tak bych rád představil nějaké zajímavé recepty s touto sezónní zeleninou. Tyto těstoviny jsou takovou jarní variací na známou carbonara.



Ingredience (4 porce):
350g sušených fettuccine
Svazek zeleného chřestu, ankrájeného na poloviny / třetiny
200g hub shiitake, bez nožiček, nakrájené na plátky
1 malá šalotka jemně nasekaná
1 lžička čerstvého oregána
1 lžička čerstvého tymiánu
1 hrnek nastrouhaného parmezánu
4 žloutky
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce másla
sůl a čerstvě mletý pepř

Postup:
Na velké pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, zlehka orestujte chřest, aby změknul. Osolte a opepřete, cca 4 minuty. Odložte na talíř.
Ve stejné pánvi na středním plameni rozehřejte 1 lžíci oleje a máslo. Přidejte houby, osolte a opepřete, a za občasného promíchání restujte do měkka, cca 5 minut. Přidejte šalotku a opět restujte doměkka, další 2 minuty. Pak přimíchejte oregáno, tymián a chřest a vypněte plamen.

Mezitím si uvařte podle návodu těstoviny al dente.

Parmezán ušlehejte spolu se žloutky. Do pánve přidejte těstoviny, 1/2 hrnku vody z těstovin, parmezán se žloutky a dobře promíchejte.

Okomentovat

0 Komentáře