Čokoládový cheesecake

Výborný pečený cheesecake. Pokud chcete opravdu poctivý cheesecake, použijte 70% čokoládu. Čokoláda na vaření, která se u nás běžně prodává, obsahuje v lepším případě 50% kakaa, ale většinou méně.



Ingredience:

Krusta
250g čokoládových nebo kakaových sušenek
1 lžíce cukru
1/4 hrnku másla, rozpuštěného

Náplň
275g tmavé 70% čokolády, nasekané
4 balení krémového sýra, např. philadelfia nebo lučina (4x225g)
1 a 1/4 hrnku cukru, plus 2 lžíce
1/4 hrnku neslazeného kakaového prášku
4 velké vejce

Poleva
3/4 hrnku smetany ke šlehání
170g tmavé 70% čokolády, nasekané
1 lžíce cukru


Postup:

Krusta
Předehřejte troubu na 180°C. Vytřete máslem formu s průměrem 23 cm s vysokým okrajem. Rozsekejte kakaové sušenky v mixéru spolu s cukrem. Přidejte rozpuštěné máslo a pokračujte, až je směs dobře promíchaná. Směs natlačte rovnoměrně po dně připravené nádoby (ne do stran). Pečte asi 5 minut. Nechte vychladit.

Náplň
Nakrájenou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni až do hladké konzistence. Vyjměte nádobu z vodní lázně a nechte čokoládu vychladnout, ale aby byla stále tekutá. Rozmixujte spolu smetanový sýr, cukr a kakaový prášek. Přidávejte vejce jedno po druhém. Přidejte vlažnou čokoládu. Náplň položte na krustu a pečte při 180°C dokud se náplň nejeví suchá, asi 1 hodinu. Nechte 5 minut vychladnout. Nožem projeďte po stranách pečící formy, aby se dort uvolnil. Nechte pořádně vychladnout.

Poleva
Ve vodní lázni rozpusťte smetanu, čokoládu a cukr a nechte lehce vychladnout. Polevu nalejte opatrně na cheesecake, vyplňte všechny nerovnosti. Nakonec můžete cheesecake posypat čokoládovými hoblinkami.

Okomentovat

0 Komentáře