Polpette z mletého masa

Tento recept jsme si uvařili podle kuchyně Lidlu a byl velmi chutný. Výhodou je snadná dostupnost všech ingrediencí a jednoduchá příprava. Jako příloha se výborně hodí jakékoliv těstoviny.



Ingredience
500 g mletého hovězího masa
2 ks bílého pečiva
100 ml mléka
2 cibule
4 stroužky česneku
50 g parmezánu
hrst čerstvé petrželky
4 větvičky čerstvého rozmarýnu
mořská sůl
černý pepř
slunečnicový olej
1/2 menšího celeru
1 velká mrkev
100 ml červeného vína
1 konzerva krájených loupaných rajčat
200 ml vývaru

Postup

Polpette
Z bílého pečiva odkrojíme kůrky. Střídku nakrájíme nebo natrháme na menší kousky do misky. Přidáme vlažné mléko a necháme chvíli odstát. Mleté maso přendáme do větší mísy, přidáme najemno nakrájenou 1 cibuli a 2 stroužky česneku a nastrouhaný parmezán. K masu přidáme vyždímané pečivo a najemno nasekanou petrželku s rozmarýnem (asi 2 větvičky). Ochutíme solí, mletým pepřem a pořádně promícháme. Ze směsi tvarujeme v dlaních válečky, které poklademe na plech vyložený papírem na pečení. Pokapeme olejem a pečeme v předehřáté troubě na 230°C asi 10-15 minut.

Rajčatová omáčka
Celer a mrkev nakrájíme na malé kostičky, 1 cibuli najemno. Orestujeme v kastrolu na rozpáleném oleji (asi 5 minut na mírném ohni). Nadrobno nasekáme 2 stroužky česneku a 2 větvičky rozmarýnu a přidáme k zelenině. Restujeme dalších 5 minut doměkka. Podlijeme červeným vínem, které necháme trochu odpařit. Pak přidáme krájená rajčata a podlijeme vodou nebo vývarem. Zamícháme, ochutíme solí, pepřem a vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Do hotové omáčky přidáme upečené polpette i se šťávou, zlehka promícháme a povaříme ještě asi 5 minut, aby se chutě spojily.

Originál:
http://kuchynelidlu.cz/product/polpette-z-mleteho-masa-v-rajcatove-omacce

Okomentovat

0 Komentáře