Pekingská kachna

Příprava pravé pekingské kachny je náročná a vyžaduje speciální techniky, jako pumpování vzduchu do kachny, aby se uvolnila kůže od masa, zdlouhavé vysoušení pomocí větráku... Výsledek je delikátní, ale kdo na to má čas a prostředky, tak si připravíme zjednodušenou verzi.
V tomto receptu se kachna přes noc marinuje ve směsi medu a koření, pak se 2 hodiny peče, a nakonec se zabalí do placky společně s okurkou, jarní cibulkou a omáčkou hoisin.


Ingredience

Kachna
Kachna :-)
6 lžic medu
4 lžíce koření five spice (viz zde)
2 lžíce tmavé sojové omáčky
2 lžíce hnědého cukru
Mořská sůl
čerstvě mletý černý pepř
3 jarní cibulky nakrájené na dlouhé nudličky
1 okurka nakrájená na dlouhé špalíčky

Omáčka
1 lžíce kukuřičného škrobu
6 lžic omáčky hoisin
6 lžic cukru moučka
2 lžíce sezamového oleje
1 lžíce tmavé sojové omáčky

Placky
450 g hladké mouky
310 ml vroucí vody
1 lžička rostlinného oleje
sezamový olej

Postup

Kachna
Kachnu opatrně polejte vroucí vodou, pak ji papírovými ubrousky osušte.
Kachnu osolte a opepřete.
V misce smíchejte med, 6 lžic vody, koření five spice, sojovou omáčku a hnědý cukr. Směsí potřete kachnu zvenčí i uvnitř, nechte 10 minut schnout, a potřete ji znovu, tento postup opakujte, dokud nevypotřebujete skoro celou marinádu, nechte si stranou cca 5-6 lžic na potírání během pečení.
Ideálně nechte kachnu odležet přes noc.

Rozpalte troubu na 150°C. Položte kachnu na pekáč a nezakrytou pečte 45 minut.
Poté kachnu otočte, potřete zbytkem marinády a pečte dalších 45 minut. Med se bude malinko připalovat, ale v případě potřeby snižte teplotu.
Když je kachna měkká, vytáhněte ji z trouby a nechte chvilku odpočívat. Mezitím si připravte omáčku.

Omáčka
V misce smíchejte kukuřičný škrob s 1 lžící studené vody a dejte stranou.
Rozpalte pánev na střední teplotu, přidejte omáčku hoisin, cukr, sezamový olej a sojovou omáčku. Až bude omáčka trochu bublat, přidejte kukuřičný škrob a míchejte, aby omáčka zhoustla.

Placky
Smíchejte mouku s vroucí vodou, přidejte olej a vytvarujte těsto. Přikryjte vlhkým hadříkem a dejte na 30 minut do lednice.
Z těsta vytvořte kuličky velikosti asi golfového míčku a rozválejte na placku (cca 15cm v průměru). Potřete jednu stranu sezamovým olejem a dejte na suchou pánev, až se na placce začnou dělat bublinky, otočte a osmahněte z druhé strany.
Hotové placky dejte do zakryté nádoby, aby nevyschly.
Pokud si je připravíte hodně dopředu, ohřejte je před podáváním na páře.

VELKÉ FINÁLE
1) Střed každé placky potřete omáčkou, přidejte okurku, kachní maso, jarní cibulku a celé to zarolujte.


Okomentovat

0 Komentáře