Asijská švestková omáčka s teriyaki

Tato skvělá omáčka je výborná k libovolnému grilovanému masu. Navíc jí můžete udělat velké množství a uschovat.




Ingredience:
4 stroužky česneku, prolisovaného
3 cm zázvoru, jemně nastrouhaného
1 malá cibule, nakrájená najemno
1 hrnek hnědého cukru
2 hrnky vody
1/8 hrnku omáčky teriyaki
1 lžička sezamového oleje
1/8 hrnku sojové omáčky
1/2 lžičky sušeného chili
1,5 kg švestek, odpeckovaných
Štáva z 1 citronu
1 lžíce kukuřičného škrobu (majzeny)
1 lžíce vody

Postup:
Vše kromě vody a kukuřičného škrobu dejte do hrnce, přiveďte k varu a nechte 30 minut vařit.
Smíchejte v hrnku vodu a kukuřičný škrob.
V mixéru na kaši rozmixujte obsah hrnce se škrobovou vodou.
Opět přiveďte k varu a nechte zhoustnout.

Nalejte do sterilizovaných sklenic a nechte 10 minut ve vodní lázni. Poté uložte na tmavém chladném místě.

Okomentovat

0 Komentáře