Karlovarský knedlík

Nestává se příliš často, že byste na tomto blogu našli českou kuchyni. A už vůbec ne knedlíky! :-) No, ale tyhlety jsou trochu lepší, než to co seženete v superkmarketu. Sice nám nevyšla taková ta hezká mramorová struktura, ale co byste chtěli napoprvé :-)


Ingredience:
Bílé pečivo 400g
Vejce 3 ks
300 ml mléka
150g  hrubé mouky
Hrst čerstvé petrželky
Sůl
Muškátový květ

Postup:
Pečivo nakrájejte na kostičky a nechte proschnout. Pak je navlhčete mlékem.
Vejce si rozdělte na žloutky a bílky, do žloutků přidejte mléko, špetku muškátového květu, sůl, mouku a vytvořte hladké těstíčko.
Do nakrájených kostiček přidejte nasekanou petrželku, těstíčko, lehce promíchejte, na konec opatrně vmíchejte sníh z ušlehaných bílků.
Takto připravené těsto vytvarujte pomocí potravinářské folie do tvaru knedlíku. Folii na několika místech propíchněte vidličkou.
Takto připravené knedlíky vařte zhruba 18-20 min.

Okomentovat

0 Komentáře