Burger s lososem a domácí bazalkovou majonézou

Recept na skvělý domácí burger, který je hotový za pár minut. Už si nikdy nekoupíte majonézu v obchodě :-)


Bazalková majonéza

Ingredience:

  • 2 žloutky
  • 1 celé vejce
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1/2 lžičky cukru
  • jemně nasekaná čerstvá bazalka
  • 1 stroužek česneku, utřený
  • sůl a čerstvě namletý pepř
  • 400 ml slunečnicového oleje
Postup:
  • V mixéru nebo šlehači rozmíchejte všechny ingredience kromě oleje
  • Za neustálého šlehání pomalinku nalévejte olej, až majonéza zhoustne.
  • Přimíchejte česnek a bazalku

Burger (4 kusy, porce pro 2-4 osoby)

Ingredience:
  • 500g lososa bez kůže, nasekaného na malé kousky
  • 2 plátky bagety nebo jiného bílého pečiva, nakrájené na malé kousky
  • 3 vaječné bílky, lehce rozšlehané
  • šalotka nebo cibulka, nakrájená najemno
  • čerstvá nasekaná bazalka
  • ledový salát, 4 velké listy
  • 2 velká rajčata, nakrájená na plátky
  • sůl a čerstvě namletý pepř
  • 4 hamburgerové housky
Postup:
  • Lososa hoďte do mixéru a krátkými pulzy jej rozsekejte, pak přidejte bílky, sůl, pepř, bazalku, cibulku, pečivo a rozsekejte.
  • Masovou směs rozdělte na 4 stejně velké koule a vytvarujte z nich placky, pak zakápněte olejem a dejte vychladnout do lednice.
  • Na rozpálené pánvi opečte maso jen pár minut z každé strany.
  • Hamburgerové housky rozpůlte, zakápněte olivovým olejem a zlehka opečte na pánvi nebo na grilu.
  • Do hamburgeru dejte na spodní stranu housky list salátu, maso, majonézu, rajčata a přiklopte horní stranou housky

Okomentovat

0 Komentáře