Bazalková majonéza
Ingredience:
- 2 žloutky
- 1 celé vejce
- 1 lžíce dijonské hořčice
- šťáva z 1/2 citronu
- 1/2 lžičky cukru
- jemně nasekaná čerstvá bazalka
- 1 stroužek česneku, utřený
- sůl a čerstvě namletý pepř
- 400 ml slunečnicového oleje
Postup:
- V mixéru nebo šlehači rozmíchejte všechny ingredience kromě oleje
- Za neustálého šlehání pomalinku nalévejte olej, až majonéza zhoustne.
- Přimíchejte česnek a bazalku
Burger (4 kusy, porce pro 2-4 osoby)
Ingredience:
- 500g lososa bez kůže, nasekaného na malé kousky
- 2 plátky bagety nebo jiného bílého pečiva, nakrájené na malé kousky
- 3 vaječné bílky, lehce rozšlehané
- šalotka nebo cibulka, nakrájená najemno
- čerstvá nasekaná bazalka
- ledový salát, 4 velké listy
- 2 velká rajčata, nakrájená na plátky
- sůl a čerstvě namletý pepř
- 4 hamburgerové housky
Postup:
- Lososa hoďte do mixéru a krátkými pulzy jej rozsekejte, pak přidejte bílky, sůl, pepř, bazalku, cibulku, pečivo a rozsekejte.
- Masovou směs rozdělte na 4 stejně velké koule a vytvarujte z nich placky, pak zakápněte olejem a dejte vychladnout do lednice.
- Na rozpálené pánvi opečte maso jen pár minut z každé strany.
- Hamburgerové housky rozpůlte, zakápněte olivovým olejem a zlehka opečte na pánvi nebo na grilu.
- Do hamburgeru dejte na spodní stranu housky list salátu, maso, majonézu, rajčata a přiklopte horní stranou housky
0 Komentáře