Tagliatelle s hříbky a mascarpone

Houbová sezóna je v plném proudu. I my jsme se vypravili do lesa, během pár hodin hledání jsme měli dva plné koše hříbků. Kromě klasického houbového risotta jsme se rozhodli udělat něco nového, zajímavého, a hlavně jednoduchého, tak jsme vyzkoušeli tento italský recept.


Ingredience (2 osoby):

  • 250g těstovin, já jsem použil tagliatelle
  • lžíce olivového oleje
  • 1 šalotka, jemně nakrájená
  • 1 stroužek česneku, jemně nakrájený
  • sůl a čerstvě namletý pepř
  • 250g hříbků, nakrájených na plátky
  • 1/2 hrnku bílého vína
  • 1/2 hrnku zeleninového vývaru
  • 1 hrnek sýru mascarpone
  • 1/2 hrnku nastrouhaného parmezánu
  • čerstvá bazalka nebo pažitka

Postup:
  • Ve velkém hrnci přiveďte k varu 1 litr vody, osolte a uvařte těstoviny dle návodu, aby byly al dente. Tagliatelle zaberou cca 5 minut
  • Na pánvi rozpalte olej a osmahněte šalotku a česnek. Šalotka musí lehce zesklovatět. Osolte a opepřete
  • Přidejte do pánve hříbky a smažte, dokud nezměknou. Občas zamíchejte. cca 5-7 minut
  • Zvyšte plamen, přidejte bílé víno a nechte úplně vyvařit
  • Přidejte vývar a nechte zredukovat
  • Odstraňte pánev z plotny a vmíchejte do směsi hub sýr mascarpone, aby se úplně rozpustil
  • Těstoviny přidejte k omáčce a dobře promíchejte. Posypejte parmezánem a ozdobte bylinkami
  • Pokud jsou těstoviny trochu slepené, přimíchejte do nich trochu  vody, která se vařila s těstovinami

Okomentovat

0 Komentáře