Ingredience (2 osoby):
- 250g těstovin, já jsem použil tagliatelle
- lžíce olivového oleje
- 1 šalotka, jemně nakrájená
- 1 stroužek česneku, jemně nakrájený
- sůl a čerstvě namletý pepř
- 250g hříbků, nakrájených na plátky
- 1/2 hrnku bílého vína
- 1/2 hrnku zeleninového vývaru
- 1 hrnek sýru mascarpone
- 1/2 hrnku nastrouhaného parmezánu
- čerstvá bazalka nebo pažitka
Postup:
- Ve velkém hrnci přiveďte k varu 1 litr vody, osolte a uvařte těstoviny dle návodu, aby byly al dente. Tagliatelle zaberou cca 5 minut
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte šalotku a česnek. Šalotka musí lehce zesklovatět. Osolte a opepřete
- Přidejte do pánve hříbky a smažte, dokud nezměknou. Občas zamíchejte. cca 5-7 minut
- Zvyšte plamen, přidejte bílé víno a nechte úplně vyvařit
- Přidejte vývar a nechte zredukovat
- Odstraňte pánev z plotny a vmíchejte do směsi hub sýr mascarpone, aby se úplně rozpustil
- Těstoviny přidejte k omáčce a dobře promíchejte. Posypejte parmezánem a ozdobte bylinkami
- Pokud jsou těstoviny trochu slepené, přimíchejte do nich trochu vody, která se vařila s těstovinami
0 Komentáře