Ingredience (3-4 osoby):
- Jeden celý králík, rozdělený na 4 díly
- 230g slaniny, nakrájené na kostičky
- 1 lžíce másla
- 1 velká červená cibule, nakrájená na kostičky
- 2 mrkve, oloupané a na kostičky
- 2 stonky celeru, na kostičky
- 6 stroužků česneku, nasekaného na jemno
- 6 velkých větviček tymiánu
- 2 bobkové listy
- 2 hrnky červeného vína
- 3 hrnky kuřecího vývaru
- 2 hrnky nakládaných nakrájených rajčat, plus trochu rajčatového protlaku
Postup:
- Rozehřejte troubu na 180°C
- Osmažte dokřupava slaninu na pánvi a nechte osušit na papírovém ubrousku
- Králíka osolte, opepřete a postupně jej osmažte zprudka na pánvi, aby dostal zlatavou barvu
- V hrnci ropalte trochu oleje, přidejte máslo a osmažte cibuli, mrkev a celer, dokud nezezlátnou, cca 10 minut
- Přidejte česnek, tymián a bobkový list a jednu minutu míchejte
- Vložte do hrnce králíka, zalejte vínem a nechte 5 minut vařit
- Přilejte vývar, rajčata a přiveďte k varu. Přesuňte hrnec do trouby a nechte dusit, dokud králík nezměkne (cca 1 hodinu a 15 minut)
0 Komentáře