Zeleninové curry

Zeleninové curry je zdravé, chutné, a může se servírovat jako hlavní jídlo (například s rýží) nebo jako příloha. Recept pochází od Manjuly. Volba zeleniny záleží čistě na vaší chuti.


Ingredience (pro 3 osoby)

  • půl hrnku hrášku
  • 2 hrnky květáku
  • půl hrnku nakrájených žampionů
  • 1 středně velká cuketa nakrájená na špalíčky
  • 1 středně velká mrkev nakrájená na kolečka
  • 5 středně velkých rajčat
  • 1/2 palce zázvoru
  • 1 zelené chilli
  • 2 lžíce oleje
  • 1/2 lžičky římského kmínu
  • špetka asafoetidy (čertova lejna)
  • 1 lžíce mletého koriandru
  • 1/4 lžičky mletého červeného chilli
  • 1/4 lžičky kurkumy
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce majzeny (kukuřičného škrobu), pro zahuštění omáčky
  • 1/2 lžičky garam masala
  • 2 lžíce čerstvého koriandru


Postup:

  • Do mixéru dejte rajčata, zelené chilli a zázvor a rozmixujte na pyré
  • Rozpalte olej na středním plameni, orestujte kmín a čertovo lejno
  • Přidejte rajčatové pyré, koriandr, chilli, kurkumu, sůl a cukr. Přikryjte a nechte cca 6-7 minut povařit
  • Přidejte hrášek, cuketu, houby, mrkev, květák, přilejte cca 1/2 hrnku vody, přikryjte a nechte vařit asi 10 minut. Čas od času zkontrolujte a promíchejte. Zelenina musí být měkká, ale ne rozvařená
  • Zahuštění omáčky: kukuřičný škrob rozpusťte v několika lžících vody, přilejte k omáčce a nechte ještě dvě minutky povařit
  • Přidejte garam masala, čerstvý koriandr a nechte ještě dvě minuty dojít


Okomentovat

0 Komentáře