My jsme měli k dispozici srnčí kýtu. Trochu jsem se bál, že narozdíl od svíčkové bude tuhá, ale když se moc nepropeče a nechá se uprostřed růžová, pak je krásně měkkoučká a rozplývá se na jazyku. Proto je důležité vařit velmi rychle a mít všechny ingredience předem připravené.
Ingredience (3-4 osoby):
- 500g srnčího masa, nakrájeného na tenké nudličky
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 2 stroužky česneku, rozdrcené
- 1 lžíce ústřicové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1/2 lžičky mletého bílého pepře
- 1/2 lžičky rozdrceného černého pepře
- 2 jarní cibulky, nakrájené na 2,5cm kousky
- 125 ml zeleninového vývaru
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 1 lžíce nakrájených jarních cibulek, na dozdobení
Postup:
- Maso velmi jemně naklepejte
- Ve woku rozehřejte olej a osmahněte na něm česnek. Dejte pozor, aby nezačal hnědnout
- K česneku přidejte maso a jarní cibulku a cca 40 vteřin míchejte, aby se maso zatáhlo
- Přidejte ústřicovou a rybí omáčku, černý a bílý pepř
- Přilejte vývar a přiveďte do prudkého varu
- Kukuřičný škrob a malé množství vody smíchejte na pastu a přidejte na pánev
- Míchejte, dokud omáčka nezhoustne a nezíská lesk
0 Komentáře