Srnčí míchané v pánvi s pepřovou omáčkou

Tento recept pochází z thajské kuchyně. Je neskutečně jednoduchý a rychlý. Celá příprava zabere tak patnáct minut a následné vaření asi pět minut. Použít můžete asi libovolnou zvěřinu. Možná i vepřové. Omáčka má ale dost silnou chuť, a tak je vhodnější použít víc aromatické maso. 
My jsme měli k dispozici srnčí kýtu. Trochu jsem se bál, že narozdíl od svíčkové bude tuhá, ale když se moc nepropeče a nechá se uprostřed růžová, pak je krásně měkkoučká a rozplývá se na jazyku. Proto je důležité vařit velmi rychle a mít všechny ingredience předem připravené.


Ingredience (3-4 osoby):

  • 500g srnčího masa, nakrájeného na tenké nudličky
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 1 lžíce ústřicové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1/2 lžičky mletého bílého pepře
  • 1/2 lžičky rozdrceného černého pepře
  • 2 jarní cibulky, nakrájené na 2,5cm kousky
  • 125 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce nakrájených jarních cibulek, na dozdobení


Postup:
  • Maso velmi jemně naklepejte
  • Ve woku rozehřejte olej a osmahněte na něm česnek. Dejte pozor, aby nezačal hnědnout
  • K česneku přidejte maso a jarní cibulku a cca 40 vteřin míchejte, aby se maso zatáhlo
  • Přidejte ústřicovou a rybí omáčku, černý a bílý pepř
  • Přilejte vývar a přiveďte do prudkého varu
  • Kukuřičný škrob a malé množství vody smíchejte na pastu a přidejte na pánev
  • Míchejte, dokud omáčka nezhoustne a nezíská lesk

Okomentovat

0 Komentáře