Ingredience (4 osoby):
- 4 vepřové kotlety bez kosti
- 500g bílého nebo zeleného chřestu
- sůl, pepř
Na omáčku holandaise:
- 10 polévkových lžíc nesoleného másla
- 3 žloutky
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1/2 lžičky soli
- špetka pepře
Postup - maso a chřest
- Maso opepřete, potřete olejem a nechte přes noc marinovat , pak jej osmahněte na pánvi
- Chřest ponořte do vroucí vody a vařte, dokud nezměkne. Eventuálně jej můžete udělat na páře
Postup - omáčka holandaise
- V malém kastrůlku rozpusťte máslo
- Do malé misky dejte žloutky, citrónovou šťávu, sůl a pepř a vyšlehejte, až žloutky dostanou světlejší odstín
- Za neustálého šlehání postupně vlejte rozpuštěné máslo, omáčka zvětší svůj objem na dvojnásobek. Máslo nesmí být moc horké, jinak z toho budete mít smaženici :-)
- Pokud je potřeba, přidejte trochu soli a citronové šťávy
0 Komentáře