Ingredience (4 osoby):
- 1 kg vepřového masa (ideálně krkovice vcelku bez kosti)
- 2 velké cibule
- sůl k dochucení
- 15 kašmírských chilli (vysušené chilli papričky syté tmavě červené barvy)
- 4-6 stroužků česneku
- 2,5cm nastrouhaného zázvoru
- 2 lžičky římského kmínu
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička skořice
- 6 kuliček pepře
- 6 hřebíčků
- vinný ocet - 2-3 lžíce
Postup (1.den):
- Vepřové maso nakrájejte na kostky a osušte od přebytečné vody a osolte
- Nahrubo nasekejte chilli a v mixéru jej nasekejte až skoro na prášek (já na to používám nástavec na svém mixéru, který se používá jako mlýnek)
- K chilli přidejte veškeré ostatní koření a 2-3 lžíce octa. Musí vzniknout hustá pasta. Pokud bude moc hustá, můžete přidat trochu vody
- Pastou potřete maso, pořádně promíchejte a dejte do lednice marinovat minimálně přes noc, ideálně 24 hodin
Postup (2.den):
- Cibuli nasekejte najemno a dejte na rozpálenou pánev orestovat s trochou oleje do zlatova. Můžete ji taky najemno nasekat v mixéru
- Na pánev dejte maso s kořením a osmahněte
- Přidejte trochu vody a nechte dusit na pomalém ohni, dokud maso nebude měkké a sousedi se nezačnou ptát, co že to u vás tak nádherně voní :-)
Tip: Vindaloo chutná ještě lépe na druhý den, tak jej nechte hezky odležet... Podávejte s rýží basmati nebo indickými plackami
1 Komentáře