Kachní prsa prosciutto

Pokud máte rádi prosciutto, ale odrazují vás ceny kolem 1000 Kč za kilo, udělejte si své vlastní podle tohoto receptu. Je to úplně jednoduché, levné a výsledek předčí všechny očekávání. Nemusí se nic vařit ani udit, stačí jen čekat a čekat... :-)



Budete potřebovat:

  • kachní prsa
  • mořská sůl
  • sušené bylinky
Postup:
  • Kachní prsa omyjte, vysušte a ze všech stran obalte ve vrstvě soli, dejte do krabičky a uložte na 24 hodin do lednice. Stačí opravdu pouze 24 hodin!
  • Poté prsa vytáhněte a všechnu sůl odstraňte
  • Maso můžete obalit např. v sušených provensálských bylinkách nebo drceném barevném pepři
  • Zabalte do plátěné utěrky, uzavřete do krabičky na potraviny a dejte do lednice na 3 týdny
Příště zkusím zaexperimentovat i s jinými druhy masa, výborná může být například vepřová panenka.

Okomentovat

0 Komentáře