Ingredience (porce pro 2 osoby):
- 2 pstruzi
- olivový olej
- sůl a čerstvě mletý pepř
- plocholistá petržel nebo jiná směs čerstvých bylinek
- 2 citróny
- několik kostek másla
- Nařízněte příčně pstruhy na obou stranách. Zářezy by měly být hluboké asi 0,5 cm
- Pokud máte petržel, nasekejte ji nahrubo a smíchejte s citronovou šťávou
- Pokud máte jiné bylinky, nasekejte se, smíchejte s trochou oleje a citronové šťávy
- Potřete ryby olivovým olejem, posolte a opepřete. Vnitřek ryby napěchujte bylinkovou směsí a nechte aspoň půl hodiny marinovat
- Rozpalte gril
- Položte ryby na pekáč, do naříznutých otvorů vložte kousky másla a na rybu položte čtvrtky citrónů. Několik citrónů položte i na pekáč. Rybu můžete ještě posypat trochou citrónové kůry
- Pečte asi 15 minut z každé strany, nebo až je ryba propečená dozlatova
- Při servírování rybu ještě trochu pokapejte citronovou šťávou, podávejte se směsí čerstvých salátů nebo s česnekovou bagetou.
0 Komentáře