Grilovaný pstruh s bylinkami a citróny

Tento recept je inspirován Jamie Oliverem. Ten použil plocholistou petržel, ale když použijete libovolnou směs bylinek, bude výsledek stejně dobrý, např. tymián nebo bazalku.

Ingredience (porce pro 2 osoby):


  • 2 pstruzi
  • olivový olej
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • plocholistá petržel nebo jiná směs čerstvých bylinek
  • 2 citróny
  • několik kostek másla
Postup:


  • Nařízněte příčně pstruhy na obou stranách. Zářezy by měly být hluboké asi 0,5 cm
  • Pokud máte petržel, nasekejte ji nahrubo a smíchejte s citronovou šťávou
  • Pokud máte jiné bylinky, nasekejte se, smíchejte s trochou oleje a citronové šťávy
  • Potřete ryby olivovým olejem, posolte a opepřete. Vnitřek ryby napěchujte bylinkovou směsí a nechte aspoň půl hodiny marinovat
  • Rozpalte gril
  • Položte ryby na pekáč, do naříznutých otvorů vložte kousky másla a na rybu položte čtvrtky citrónů. Několik citrónů položte i na pekáč. Rybu můžete ještě posypat trochou citrónové kůry
  • Pečte asi 15 minut z každé strany, nebo až je ryba propečená dozlatova
  • Při servírování rybu ještě trochu pokapejte citronovou šťávou, podávejte se směsí čerstvých salátů nebo s česnekovou bagetou.

Okomentovat

0 Komentáře