Ingredience (3 osoby):
- 0,75kg jehněčí plece
- 4 stroužky česneku
- čerstvé bylinky: rozmarýn, šalvěj, tymián, oregáno (k dostání v albertu jako tzv. "barbecue mix")
- 0,5 kg čerstvého listového špenátu
- 1/4 litru kuřecího nebo zeleninového vývaru
- olivový olej
- sůl, pepř
- 1 lžíce hladké mouky
Postup:
- Vytvořte si bylinkové pesto: nasekejte nadrobno všechny bylinky, smíchejte s dostatečnou dávkou olivového oleje a rozmixujte
- Nakrájejte česnek na tenké plátky
- Rozrolujte jehněčí plec, vnitřek potřete bylinkovým pestem a rozložte česnekové plátky. Pak plec zase srolujte a zavažte provázkem. Nechte 3-4 hodiny marinovat
- Rozpalte troubu na 175°C, položte maso na pekář a přikryjte druhým pekáčem. Nechte péct 4 hodiny. Občas podlévejte vodou, pokud je potřeba
- Těsně před koncem nasekejte nahrubo špenátové listy a spařte vařící vodou
- Vyndejte maso z pekáče, nechte tam vypečenou šťávu z masa se všemi těmi skvělými připečenými kousky masa, dolejte kuřecím vývarem, nechte trochu povařit na sporáku a zahustěte moukou
- Z masa odstraňte provázek a nakrájejte jej na plátky
- Slejte vodu ze špenátu a hned podávejte
0 Komentáře