Velikonoční jehněčí s bylinkovým pestem

Jehněčí patří neodmyslitelně k velikonocům. Na internetu existuje spousta receptů na přípravu, ale ten můj je tak trochu vlastní improvizace. K jehněčímu se jako příloha skvěle hodí špenát. Bylinkové pesto vlastní výroby dodá masu svěží čerstvou chuť.


Ingredience (3 osoby):

  • 0,75kg jehněčí plece
  • 4 stroužky česneku
  • čerstvé bylinky: rozmarýn, šalvěj, tymián, oregáno (k dostání v albertu jako tzv. "barbecue mix")
  • 0,5 kg čerstvého listového špenátu
  • 1/4 litru kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce hladké mouky

Postup:
  • Vytvořte si bylinkové pesto: nasekejte nadrobno všechny bylinky, smíchejte s dostatečnou dávkou olivového oleje a rozmixujte
  • Nakrájejte česnek na tenké plátky
  • Rozrolujte jehněčí plec, vnitřek potřete bylinkovým pestem a rozložte česnekové plátky. Pak plec zase srolujte a zavažte provázkem. Nechte 3-4 hodiny marinovat
  • Rozpalte troubu na 175°C, položte maso na pekář a přikryjte druhým pekáčem. Nechte péct 4 hodiny. Občas podlévejte vodou, pokud je potřeba
  • Těsně před koncem nasekejte nahrubo špenátové listy a spařte vařící vodou
  • Vyndejte maso z pekáče, nechte tam vypečenou šťávu z masa se všemi těmi skvělými připečenými kousky masa, dolejte kuřecím vývarem, nechte trochu povařit na sporáku a zahustěte moukou
  • Z masa odstraňte provázek a nakrájejte jej na plátky
  • Slejte vodu ze špenátu a hned podávejte
A další velikonoce jsou za náma... 



Okomentovat

0 Komentáře