Glazované kuře s limetkami, paprikou a medem

Už dva měsíce vytrvale prší a venku se nedá nic dělat. To jsou ideální dny k tomu, aby si člověk uvařil nějaké zajímavé jídlo, protože je na to dost času. Tento recept je podle Billa Grangera.



Nákupní seznam:
  • 2 polévkové lžíce hladké mouky
  • 2 čajové lžičky sladké papriky
  • sůl
  • čerstvě namletý černý pepř
  • 8 kuřecích stehen
  • 2 červené cibule nakrájené na půlměsíčky
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 2 čajové lžičky čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • 1-2 stroužky česneku, drceného
  • 2 polévkové lžíce medu
  • 125 ml (1/2 hrnku) kuřecího vývaru
  • 1 limetka, nakrájená na tenké půlměsíčky
Postup:
Předehřejte troubu na 220°C. Smíchejte mouku s paprikou a posypte solí a pepřem. Kuřecí stehna obalte v této směsi a položte je na pekáč spolu s cibulkou. Zakapejte olivovým olejem a pečte 20 minut, v polovině kuřata otočte.

Smíchejte dohromady kuřecí vývar, česnek, med a zázvor. Zalejte touto marinádou kuřata a na pekáč položte limetky. Pečte dalších 10-15 minut, můžete je v polovině obrátit a potřít marinádou i z druhé strany.

Zasypejte štědrou dávkou koriandru nebo thajské bazalky a podávejte s rýží nebo bagetou.


Jídlo je hotové za 40 minut a je vynikající.

Okomentovat

0 Komentáře