Lepší než čínská je ale thajská kuchyně, která jako hlavní ingredience používá kokosové mléko a citronovou trávu.
Tento recept neobsahuje ani jednu z těchto ingrediencí, ale je vynikající. Vše je z čerstvých surovin, bez chemie a chutná to skvěle. Jako hlavní ingredience jsou rýžové nudle, které dnes už dostanete v každém supermarketu.
Nákupní seznam:
- 150g rýžových nudlí
- 300g vykostěných kuřecích stehenních řízků
- dvě hrsti středně velkých předvařených krevet, bez skořápky
- 1/2 hrnku vody
- 1/4 hrnku rybí omáčky
- 3 lžíce hnědého cukru
- 1 lžíce limetkové šťávy
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička (dvě, tři - podle chuti) chilli nebo cayennského pepře
- 250g zelených fazolových lusků
- 3 velké cibule nakrájené na proužky (ne kolečka)
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 1 vejce
- 4 lžíce nasekaných arašídů (pokud jsou slané, propláchněte je ve vodě)
- směs bylinek - thajská bazalka a koriandr, je k dostání v hypernově


2. nakrájejte kuře na nudličky, překrojte krevety podél napůl
3. připravte si omáčku: smíchejte vodu, rybí omáčku, cukr, limetkovou šťávu, papriku a chilli. Rozmíchejte, aby se cukr rozpustil. Rybí omáčka sama o sobě je ten největší hnus, raději ji samotnou neochutnávejte. Po smíchání s cukrem a limetkama to není tak zlé
4. Zelené fazolky dejte do osolené vody a povařte cca 10 minut, aby změkly

6. Zvyšte teplotu, dejte na pánev kuře a ze všech stran osmahněte
7. Dejte kuře na stranu pánve a na druhou polovinu rozklepněte vejce. Rychle jej rozmíchejte a pak jej promíchejte z kuřetem
8. Dejte na pánev nudle, krevety, připravenou omáčku a tři lžíce arašídů. Vařte 3-5 minut, až nudle absorbují většinu šťávy
9. V dalším kroku přidejte nakrájenou cibuli a zelené fazolky, směs thajské bazalky a koriandru a opět chvilku vařte, až cibule zesklovatí
0 Komentáře