Vepřové kotlety v sojové marinádě

Máme tady konečně pěkné počasí a není nic lepšího než si připravit nějaké zajímavé grilování. Rád bych se podělil o pár zajímavých receptů, protože maso na grilování se dá připravit mnoha způsoby, a nemusí to být vždy notorické spojení oleje a grilovacího koření.

Toto je jednoduchý a vynikající recept na marinování vepřových kotlet a steaků nebo kuřete. Marináda je připravená během několika minut. Vepřové maso je dobré marinovat aspoň 12 hodin.

Co je potřeba:
  • 3/4 hrnku sojové omáčky
  • 1/4 hrnku čerstvé citrónové šťávy
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžíce chilli omáčky
  • 1/4 lžičky sušeného a drceného česneku nebo několik stroužků čerstvého, jemně nastrouhaného
  • 8 steaků z vepřových kotlet (=vepřová pečeně)
Postup:
1. Všechny ingredience smíchejte a vetřete do masa.
2. Rozpalte venkovní gril
3. Opečte maso z obou stran, na každé straně 5-7 minut.


Sojová omáčka dodá masu zajímavou exotickou chuť.
Podávat steaky můžete s opečenou bagetou. Potřete ji zbytkem marinády a opečte na ohni.
Přiložit můžete třeba salát rukola.

Okomentovat

0 Komentáře