Toto je jednoduchý a vynikající recept na marinování vepřových kotlet a steaků nebo kuřete. Marináda je připravená během několika minut. Vepřové maso je dobré marinovat aspoň 12 hodin.
Co je potřeba:
- 3/4 hrnku sojové omáčky
- 1/4 hrnku čerstvé citrónové šťávy
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1 lžíce chilli omáčky
- 1/4 lžičky sušeného a drceného česneku nebo několik stroužků čerstvého, jemně nastrouhaného
- 8 steaků z vepřových kotlet (=vepřová pečeně)
1. Všechny ingredience smíchejte a vetřete do masa.
2. Rozpalte venkovní gril
3. Opečte maso z obou stran, na každé straně 5-7 minut.
Sojová omáčka dodá masu zajímavou exotickou chuť.
Podávat steaky můžete s opečenou bagetou. Potřete ji zbytkem marinády a opečte na ohni.
Přiložit můžete třeba salát rukola.
0 Komentáře