Rybí a masný trh v Athénách

První ze série článků o našem čtyřdenním pobytu v Athénách začneme na rybím a masném trhu. Ten se nacházel jen pár bloků od našeho ubytování poblíž náměstí Omonia, se stejnojmennou stanicí metra. Tržiště je hned vedle městské radnice.
Každý den kromě neděle jsou tady k dostání čerstvé suroviny za vynikající nákupní ceny. Se vstupem do evropské unie zde začaly platit pravidla pro uchovávání potravin, takže všechny masa musí být umístěné v chladících boxech nebo podložené ledem a naštěstí pro návštěvníky zde začaly platit určité hygienické pravidla. Vždy na podobných místech vzpomínám na masný trh v Ekvádoru, jehož pronikavý zápach hnijícího masa v 30stupňových vedrech mám neustále před sebou.
Zážitkem musí být i pravidelná rybí aukce, která se ale odehrává časně zrána, což pro nás nepřicházelo po probenděných nocích do úvahy.

Tohle kuře rozhodně není gumové, i když tak vypadá...

Kuřecí prodejna

Všechny ryby v pozoru...

Kalamáry
Úžasný výběr všech mořských ryb, na jaké si vzpomenete.

Jehněčí nebo kozy, kdoví, ale vypadají krásně...

Ale vařené mozečky musí být taky delikatesa... a jak se krásně smějí! :-)

Pro odlehčení pár druhů oliv... ty černé sušené a maxi zelené mám nejraději. Ty nejlevnější za 2€ za kilo??!!! Jeden litr extra virgin olivového oleje se dá koupit už kolem 6€.

Maxi zavináče...

Speciálka na mořské potvory!

Krabíci

Tady si všimněte těch obrovských steaků z tuňáka!


Škoda, že takovou věc u nás nemáme taky. Až pojedeme příště do Řecka, rozhodně si musíme pronajmout apartmán s kuchyní. Představte si každý den ráno navštívit takový trh, nakoupit čerstvé ryby a sami si je připravit....

Okomentovat

0 Komentáře