Nákup:
- filet z amura, nebo jiné sladkovodní ryby
- 1 velké rajče
- plnotučný sýr, já jsem použil uzený radamer. Důležité je, aby se dobře tavil, takže by měl mít alespoň 45% tuku v sušině. 30% eidam nemá výraznou chuť a když se rozpustí, vytvoří gumu, takže není pro zapékání vhodný
- koření na ryby
- koření piri-piri, když nemáte, tak nějaké chilli
- sůl
- šťáva z 1/2 citronu
- 1 větvička čerstvého rozmarýnu
- 2 dcl červeného vína
- hrst nasekaných zelených nebo černých oliv

Postup:
- Filet zakápněte citronovou šťávou, osolte a nechte 20 minut odležet. Citron z něj vytáhne rybí pachuť
- Rybu položte do zapékací misky, posypte směsí koření na ryby a piri-piri a posypte jehličím rozmarýnu po celé ploše
- Shora filet obložte vrstvou na jemné kolečka nakrájeného rajčete a tenkých plátků sýra
- Do misky nasypejte olivy a podlejte červeným vínem
- V horkovzdušné troubě rozpálené na 225°C pečte tak dlouho, až se sýr rozpustí a začne se jemně připékat

0 Komentáře