Losos v karamelu

Recept podle nejlepšího australského kuchaře Billa Grangera.

Nákupní seznam:
  • filet z lososa
  • červená cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 hrnku hnědého cukru
  • 1/4 hrnku sojové omáčky (nebo raději méně)
  • 1/4 hrnku rybí omáčky
  • 1 limetka
  • pár chilli papriček
  • jarní cibulka
  • čerstvý koriandr


Postup:
Na rozpálené pánvi orestujte lososa nakrájeného na kostky o velikosti cca 3 cm. Stačí minutu z každé strany.
Odeberte jej z pánve a orestujte červenou cibuli nakrájenou na nudličky a česnek nakrájený na plátky.
Přidejte sojovou omáčku, rybí omáčku a hnědý cukr. Nechte vařit, až vznikne hustší karamelová pasta.
Přidejte lososa a šťávu z limetky a nechte prohřát a promísit s omáčkou.


Servírujte s rýží nebo brančírovanou zeleninou.
Sojová omáčka je dost slaná a silná, takže raději používat opatrně...

Okomentovat

1 Komentáře

Anonymní píše…
Vypadá to pěkně. S lososem se vaří moc dobře že? Jarda.