Nákupní seznam:
- šťáva z 1/2 limetky
- 4 rybí filety (např. treska, pangas, ne steaky)
- 150g bílého chleba s odstraněnou kůrkou
- 250g choriza nebo jiné kvalitní pikantní klobásy
- 2 stroužky česneku, jemně nastrouhaného
- Kůra z jedné limetky
- 2 polévkové lžíce čerstvé nasekané petrželky
- 2 polévkové lžíce parmezánu
- 1/2 čajové lžičky čerstvě namletého černého pepře
- 50g másla
- Limetkové půlměsíčky, na ozdobu a dochucení
Předehřejte troubu na 180°C. Rybí filety pokapejte šťávou z limetky a nechte na půl hodiny odstát.

Teď je čas připravit si krustu. Je důležité mít všechny ingredience čerstvé, jedině tak bude výsledek vynikající. Nakrájejte chleba na kostičky velikosti cca 2 cm, položte je na pečící plech a na každý z nich dejte kolečko choriza o síle asi 0,5 cm.´

Dejte plech do trouby na 15 minut. Chorizo pustí šťávu, která vstoupí do chleba. Ten by měl horkem ztvrdnout. Vytáhněte plech z trouby a nechte vychladnout.
Jakmile je chleba s chorizem studený, naházejte je do mixéru a rozsekejte na cimprlíny, cimprličky a cimprlata. Přidejte česnek, limetkovou kůru, petrželku, parmezán a mletý pepř. Celou směs znova rozmixujte, aby se všechny chutě krásně propojily. Pro přípravu limetkové kůry nejdříve oškrábejte svrchní zelenou vrstvu.



Na pekáč položte alobal a na něj rybí filety. Pokud mají kůži, pak ta přijde směrem dolů. Na filety položte asi 0,5cm silnou vrstvu krusty a přimáčkněte dlaní, aby směs dobře přilnula k masu.
Navrch položte několik plátků másla, přikryjte alobalem a zahněte fólii po obvodu, aby šťávy nevytékaly ven. Možná je ještě dobré udělat shora vidličkou do alobalu několik malých otvorů, aby mohla unikat pára.
Pečte po dobu cca 20 minut při 180°C. Podávejte s opékanými brambory, chipsy nebo salátem.

Výsledek je úžasný...
Stránky Hairy Bikers: http://www.hairybikers.com/
0 Komentáře