Khombi Tarkari - indický recept na kořeněné grilované hříbky se zázvorem a chilli papričkami. Tento recept je výborný jako příloha k některým kořeněným jídlům, např. ke grilovanému masu, nebo jenom jako předkrm nebo chuťovka.

Co budeme potřebovat:
- 3 pol. lžíce burákového oleje (olivový olej bude taky ok)
- 1 hrnek jemně nastrouhané cibule
- 1 pol. lžíce nastrouhaného zázvoru
- 2 čaj. lžičky jemně nastrouhaného česneku
- 2 pálivé zelené chilli papričky, jemně nakrájené
- 1/4 čaj. lžičky kurkumy
- 500g hříbků, mohou být i malé žampiony
- 1/2 čaj. lžičky soli (nebo podle chuti)
- 1-2 čaj. lžičky celého kmínu (vyjímečně toho českého)
- 2 pol. lžíce nakrájeného čerstvého koriandru nebo jiných bylinek (tymián, bazalka..?)
- Citrónová šťáva, čerstvě vymačkaná
Na pánvi (ideálně wok) rozpalte olej po dobu 3 minut. Přidejte cibuli a za neustálého míchání smažte cca 3 minuty.
Pak přidejte česnek, zázvor a chilli a pražte další 2 minuty.
Přidejte kurkumu, hříbky a sůl. Pražte, dokud se neodpaří veškerá vlhkost a houbičky se začínají postupně připékat. Ztlumte žár, posypte kmínem a polejte citrónovou šťávou, dobře promíchejte a pokračujte dokud houby nevsáknou citrónovou šťávu, přibližně 5 minut.
Podávejte s čerstvým koriandrem.


0 Komentáře